Moderator: Rafcik
Kaczmar napisał(a):Proponuję abyś wrzucił taką przeanalizowaną przez ciebie partię na forum.
Nataniel998 napisał(a):Kaczmar napisał(a):Proponuję abyś wrzucił taką przeanalizowaną przez ciebie partię na forum.
w najbliższym czasie postaram się wrzucić jakąś swoją partie , jestem nowy na forum i nie za bardzo wiem jak to zrobić . Czy mam ustawić partie na " generator diagramów szachowych " , czy w jakiś inny sposób , proszę o pomoc ?
[pgn]TUTAJ ! PGN[/pgn]
Nataniel998 napisał(a):Kaczmar napisał(a):Proponuję abyś wrzucił taką przeanalizowaną przez ciebie partię na forum.
w najbliższym czasie postaram się wrzucić jakąś swoją partie , jestem nowy na forum i nie za bardzo wiem jak to zrobić . Czy mam ustawić partie na " generator diagramów szachowych " , czy w jakiś inny sposób , proszę o pomoc ?
przeanalizować dokładnie 12 partii Magnusa Carlsena ( partie analizuje dokładnie średnio schodzi mi na jedną z 1,5 godziny , myśle nad każdym ruchem co ja bym zagrał w tej pozycji )
Philip napisał(a):
Graj na chess.com, bo na lichess ranking jest trochę zawyżony. Na chess.com z 2100 rankingiem grałbyś już z NM .![]()
.
Fajne, ale może analizuj partie z debiutami, które aktualnie grywasz.
Graj na chess.com, bo na lichess ranking jest trochę zawyżony. Na chess.com z 2100 rankingiem grałbyś już z NM .![]()
Można by rzecz, że na chess.com ranking jest zaniżony. Dlatego proponuję jeszcze raz przeczytać post majszy i zapomnieć o porównywaniu.Philip napisał(a):Graj na chess.com, bo na lichess ranking jest trochę zawyżony. Na chess.com z 2100 rankingiem grałbyś już z NM .![]()
majsza napisał(a):Nie ma sensu porównywać rankingu z chess.com do tego z lichess.org chociaż to zapewne w obu przypadkach gliko2. Przecież z innych pułapów się na początku startuje (1200 a 1500). Ranking z lichess jest adekwatny do wyników gry z innymi graczami z lichess. A ranking z chess.com można porównywać do innych zawodników chess.com. Rankingi z portali szachowych nie są tworzone do porównywań z innymi portalami szachowymi. Są stworzone na wewnętrzne potrzeby.
rutra napisał(a):Nataniel998 napisał(a):chodzi mi głównie o warianty typu 1 e4 e5 2 S3 Sc6 3 Gxc6 !?
Zapewne chodziło o 2. Sf3 a i goniec z f1 nie może od razu uderzyć na c6.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości