Można podłączyć do kompa. Przez bluetooth. Czyli siedzisz w kuchni a komp w pokoju. Można grać na żywo. Ruchy przeciwnika pokazywane są diodami na szachownicy. Szykują sporo ulepszeń. Na dzień dzisiejszy np. można grać Fritzem na kompie z REV II. Wszystkie ruchy Fritza są pokazane diodami na szachownicy. Ponoć mają zaimplementować jakąś kartę sieciową. Wtedy komp już niepotrzebny do grania w sieci. Już można korzystać z UCI. Do 64 silników. Wszystko idzie w dobrą stronę. Poczekamy, zobaczymy
Dzieki. To w takim razie warto czekac na ulepszenia. Mam tylko nadzieje, ze to nie bedzie dodane w nowszym modelu, tylko rowniez starsi uzytkownicy dostana taki upgrade
Z tego co mi wiadomo, nie ma planów wypuszczenia nowej maszynki. Przynajmniej na kilka lat. Po to dodali mozliwość aktualizacji sprzętowej i programowej. I chwała im za to. Raz kupujesz i później jeśli chcesz możesz rozbudowywać. W nowym sofcie możesz np. podnieść dwa piony jednocześnie ( bijąc) i REV kuma o co chodzi. Do tej pory trzeba było tradycyjnie. Czyli podnieść jeden a potem drugi. Ponoć ma być syntezator mowy. Nic tylko czekać na dalsze poprawki
Dzieki za odpowiedz Masz racje - jesli wypuszcza te poprawki o ktorych mowisz, to super. Ja uwazam, ze jesli zrobia cos, co bedzie grac w turniejach internetowych typu playchess badz kurnik, to zakup takiego urzadzenia wzrosnie o 500% Oby tak bylo
Od połowy grudnia dostępny będzie dla Revelation II, pakiet emulacyjny II. Pakiet będzie zawierał 6 dodatkowych bardzo silnych i ciekawych programów z połowy lat 90-tych:
- TASC 30 Version 2.2; - TASC 30 Version 2.23; - TASC 30 Version 2.50; - TASC 30 Gideon-Programm von Ed Schröder; - Mephisto Montreux; - Risc 2500.
Cena 279 Euro. Warunek, musi być zainstalowany pakiet emulacyjny I. pozdrawiam