Moderator: ŁowcaAndroidów
ObronaPirca napisał(a):AB mam pełne prawo twierdzic że zyski za członkostwo w klubie ida w tysiące złotych a nawet kilkanaście tysięcy na rok. Trudno mi uwierzyć że utrzymanie klubu jest tak kosztowne. U mnie szkoli się jedynie młodych, doprowadza się do 1600, a młodzież niech sobie radzi sama. Jak jakiś nastolatek wygra słabszy turniej to mu ledwie pogratuluja. Ja do swojej skromnej dwójki doszedłem SAM, sam się uczyłem, sam przechodziłem przez kolejne etapy szqchowego wtajemniczenia, byłem już w trzech szachowych ugrupowaniach i wszedzie tak samo to wygląda. Szkoda
thinkerteacher napisał(a):Kto z was (dorosłych) chciałby za swoją CIĘŻKĄ pracę zarabiać 14, 16 czy 18 złotych (brutto - czyli "na rękę" wyjdzie jakies 30-40% mniej) za godzinę pracy? Od razu dodam, że nie jest to etat (w którym robi się miesięcznie średnio 160-170 godzin), lecz umowa-zlecenie, gdzie średnio jest to miesięcznie jakieś 16-20 godzin.
Powrót do Sprawy dotyczące PZSzach i WZSzach
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość