Strona 45 z 48

Re: Klan - Chude dziki

PostNapisane: 03 kwi 2012, 09:34
przez kocur
Z technicznego punktu widzenia kapitan może cię dopisać do swojej drużyny bez twojej zgody. Ale to raczej oczywiste, że powinieneś określić czy i gdzie chcesz grać.
Co do logowania na stronie TL, to oczywiście ustawiłeś hasło dla TL? Bo jest ono inne niż na FICS. Używa się polecenia tell teamleague set password.
Najlepiej zacznij od przeczytania dokumentów na stronie TL, zaczynając od tego: http://www.teamleague.org/howtojoin.php

Re: Klan - Chude dziki

PostNapisane: 03 kwi 2012, 11:38
przez hajdzik
ale ty chyba nie musisz szukac druzyny bo bedziesz grac w dzikach :)

Re: Klan - Chude dziki

PostNapisane: 03 kwi 2012, 14:56
przez paulonio
zrobiłem wszystko co tam jest napisane i nie mogę się zalogować :(

Re: Klan - Chude dziki

PostNapisane: 03 kwi 2012, 15:58
przez kocur
paulonio napisał(a):zrobiłem wszystko co tam jest napisane i nie mogę się zalogować :(

A jaki komunikat dostajesz? Polecenie tell teamleague set password zostało wykonane poprawnie? Napisało ci, że hasło zostało ustawione na to co chciałeś?

Re: Klan - Chude dziki

PostNapisane: 03 kwi 2012, 16:15
przez paulonio
Kod: Zaznacz cały
tell teamleague set password *****
(told TeamLeague)
:TeamLeague(TD):
:Your password was changed to: "*****" (unless you are not a user). You
:can change it any time again by using this command.


Oczywiśćie w miejscu gwiazdek wpisuje wybrane przeze mnie hasło. Dziwi mnie jedynie "unless you are not a user".

Re: Klan - Chude dziki

PostNapisane: 03 kwi 2012, 18:09
przez kocur
Teoretycznie polecenie mógłby wydać ktoś, kto nie jest zarejestrowany w TL. W każdym razie też mi takie coś pisze, ale hasło zmienia tak jak trzeba.

Trudno mi powiedzieć, co może być przyczyną. Możesz spróbować zapytać kogoś z adminów TL - smalblackcat albo jaberwock

Re: Klan - Chude dziki

PostNapisane: 04 kwi 2012, 06:51
przez kocur
Otwarto rejestrację teamów do 50 edycji TL.

Wydawało mi się, że nowi gracze dostają ranking ligowy od adminów bez proszenia się (mnie to chyba jakoś samo się pojawił, bez specjalnych zabiegów), ale skoro piszą:
new players need to have their rating set by a league admin, so don't hesitate to ask (or just message Teamleague on FICS)

to paulonio i biniek - poproście któregoś admina ligi, żeby wam nadał ranking.

Re: Klan - Chude dziki

PostNapisane: 04 kwi 2012, 08:27
przez hajdzik
no faktycznie to jakas nowość

ja tez nic nie pisalem do adminow

kocur mam prosbe

napisz im po angielsku ta prosbe o nadanie rankingu i do jakeigo admina

Re: Klan - Chude dziki

PostNapisane: 04 kwi 2012, 08:33
przez paulonio
napisałem już do jaberwock z prośbą o nadanie rankingu i zgłosiłem moje problemy z logowaniem (oczywiście po angielsku) :)

Re: Klan - Chude dziki

PostNapisane: 05 kwi 2012, 10:15
przez paulonio
trochę pomęczyłem różnych adminów i już jest wszystko ok :) mogę się już logować i przydzielono mi ranking 1830

edit: i jeszcze jedno pytanko: czy wy też nie macie obecnie dostępu do Game Forum , czy to ja mam znowu jakiś błąd ?

Re: Klan - Chude dziki

PostNapisane: 05 kwi 2012, 10:24
przez hajdzik
to super

jeszcze tylko biniek

Re: Klan - Chude dziki

PostNapisane: 05 kwi 2012, 11:49
przez kocur
paulonio napisał(a):edit: i jeszcze jedno pytanko: czy wy też nie macie obecnie dostępu do Game Forum , czy to ja mam znowu jakiś błąd ?

Dostęp do Game Forum dostaniesz dopiero jak ruszy liga - to jest miejsce na umawianie się w sprawie partii i rozmawiać tam możesz tylko ze swoimi przeciwnikami w kolejnych rundach. Kapitan drużyny ma dostęp do forów wszystkich zawodników drużyny i może pisać w ich imieniu.

Re: Klan - Chude dziki

PostNapisane: 03 maja 2012, 11:13
przez hajdzik
paulonio podaj mi swoj nr gg

ciezko cie spotkac
a musimy sie umowic na gre w powolniaku
i turnieju forumowym

Re: Klan - Chude dziki

PostNapisane: 10 maja 2012, 21:53
przez ŁowcaAndroidów
Co u Was dziki? Ćwiczycie coś?

Re: Klan - Chude dziki

PostNapisane: 10 maja 2012, 23:13
przez hajdzik
No faktycznie
tutaj cos jakby umarlo - nikt nic nie pisze :P

A co do cwiczen - oczywiscie- trzeba sie rozwijac :)