www.chessarbiter.com

Moderator: redjok

Re: www.chessarbiter.com

Postprzez kolokwium » 31 paź 2016, 14:56

Sprawdzałeś wersję dostępną w sekcji "pobierz" i aktywowanie jej kluczem licencyjnym?
http://www.chessarbiter.com/pobierz.php

Jeżeli to nic nie da to najlepiej napisać do właściciela (PZSzach) na adres podany w stopce strony chessarbiter.com
Kiedyś grałem dla kategorii, teraz dla przyjemności; sędzia szachowy FA Tomasz Ptaszyński mój blog
ObrazekPiszę poprawnie po polsku.
Avatar użytkownika
kolokwium
Moderator
 
Posty: 8809
Wiek: 52
Dołączył(a): 04 wrz 2006, 22:11
Lokalizacja: www.ChessArbiter.org
Podziękował : 1844 razy
Otrzymał podziękowań: 2063 razy
Ranking: 0
kurnik.pl: tpp
FICS: tepepe

Re: www.chessarbiter.com

Postprzez rutra » 31 paź 2016, 14:58

To raczej nic nie da. Ja do CAP 2016 dostałem nowy klucz, dodatkowo nie mogłem aktywować starym kluczem.
Ostatnio edytowany przez rutra, 31 paź 2016, 15:02, edytowano w sumie 1 raz
I kategoria (1660/1668/1489), I klasa sędziowska
Avatar użytkownika
rutra
 
Posty: 6463
Wiek: 23
Dołączył(a): 14 maja 2009, 13:51
Lokalizacja: Leżajsk
Podziękował : 1521 razy
Otrzymał podziękowań: 1788 razy
Ranking: 1660

Re: www.chessarbiter.com

Postprzez ŁowcaAndroidów » 31 paź 2016, 14:59

Niestety ja nie posiadam wersji 2010. Miałem tę starszą - 2000.
"Jednym z najważniejszych elementów współczesnej strategii jest ograniczenie działania jednej z lekkich figur przeciwnika" A.K.
Avatar użytkownika
ŁowcaAndroidów
Moderator
 
Posty: 4004
Wiek: 31
Dołączył(a): 13 sie 2010, 19:50
Podziękował : 301 razy
Otrzymał podziękowań: 527 razy
Ranking: 2286

Re: www.chessarbiter.com

Postprzez kolokwium » 31 paź 2016, 15:00

Pisałem nie o aktywowaniu CAP 2010 (lub aktualizowaniu CAP 2016 z CAP 2010) lecz CAP 2016 :wall:

Pobierz CAP 2016 i sprawdź aktywację otrzymanym kluczem.
Kiedyś grałem dla kategorii, teraz dla przyjemności; sędzia szachowy FA Tomasz Ptaszyński mój blog
ObrazekPiszę poprawnie po polsku.
Avatar użytkownika
kolokwium
Moderator
 
Posty: 8809
Wiek: 52
Dołączył(a): 04 wrz 2006, 22:11
Lokalizacja: www.ChessArbiter.org
Podziękował : 1844 razy
Otrzymał podziękowań: 2063 razy
Ranking: 0
kurnik.pl: tpp
FICS: tepepe

Re: www.chessarbiter.com

Postprzez zulu » 05 sty 2017, 16:38

ŁowcaAndroidów napisał(a):Mam problem. Komputer przeszedł formatowanie dysku. Nie mogę znaleźć płyty instalacyjnej CA 2000.
Czy istnieje możliwość uzyskania dostępu do instalki bez konieczności zakupu nowego CA2016?

Numer licencji: Lic:0448

Najstarsza wersja chessarbitra sprzed 2010 nie miała hasła tylko indywidualnie była kompilowana dla każdego użytkownika.
Należało mieć zainstalowaną oryginalną wersję i następnie można było ją aktualizować. Ostatnia aktualizacja tej wersji chessarbitra to 4.28
chessarbiter pro zaczyna się od wersji 2 kończy na 4.28
chessarbiter pro 2010 zaczyna się od wersji 5.01 kończy na 5.49
chessarbiter pro 2016 zaczyna się od wersji 6.01
zulu
 
Posty: 101
Dołączył(a): 19 maja 2007, 14:28
Lokalizacja: Szczytno
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 14 razy

Re: www.chessarbiter.com

Postprzez Rafcik » 14 sty 2017, 08:15

Chciałbym importować dane z arkusza używając Importuj dane z XLS (MS Excel), niestety cały czas nie importuje mi daty urodzenia mimo, że robię plik dokładnie taki jaki jest w dokumentacji programu. Ktoś miał też ten problem i być może go rozwiązał?
"W konfrontacji strumienia ze skałą, strumień zawsze wygrywa - nie przez swoją siłę, ale przez wytrwałość." - Budda
Avatar użytkownika
Rafcik
Administrator
 
Posty: 2245
Dołączył(a): 10 wrz 2006, 07:22
Lokalizacja: Białystok
Podziękował : 88 razy
Otrzymał podziękowań: 368 razy
Ranking: 2268

Re: www.chessarbiter.com

Postprzez zulu » 19 sty 2017, 18:08

Rafcik napisał(a):Chciałbym importować dane z arkusza używając Importuj dane z XLS (MS Excel), niestety cały czas nie importuje mi daty urodzenia mimo, że robię plik dokładnie taki jaki jest w dokumentacji programu. Ktoś miał też ten problem i być może go rozwiązał?

Bo masz datę jako tekst w XLS (na pewno jest zuber - symbol minuty na początku w okienku-wierszu wprowadzania danych) a nie liczbę.
zulu
 
Posty: 101
Dołączył(a): 19 maja 2007, 14:28
Lokalizacja: Szczytno
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 14 razy

Poprzednia strona

Powrót do Strony szachowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość



REKLAMA

Gdy masz problemy z matma czasami najlepszym rozwiazaniem sa Korepetycje z Matematyki
Zadania Szachowe