www.chessarbiter.com

Moderator: redjok

Re: www.chessarbiter.com

Postprzez rutra » 31 paź 2016, 15:58

To raczej nic nie da. Ja do CAP 2016 dostałem nowy klucz, dodatkowo nie mogłem aktywować starym kluczem.
Ostatnio edytowany przez rutra, 31 paź 2016, 16:02, edytowano w sumie 1 raz
Avatar użytkownika
rutra
 
Posty: 6671
Wiek: 24
Dołączył(a): 14 maja 2009, 14:51
Lokalizacja: Leżajsk
Podziękował : 1608 razy
Otrzymał podziękowań: 1998 razy
Ranking: 1670

Re: www.chessarbiter.com

Postprzez ŁowcaAndroidów » 31 paź 2016, 15:59

Niestety ja nie posiadam wersji 2010. Miałem tę starszą - 2000.
"Jednym z najważniejszych elementów współczesnej strategii jest ograniczenie działania jednej z lekkich figur przeciwnika" A.K.
Avatar użytkownika
ŁowcaAndroidów
Moderator
 
Posty: 4064
Wiek: 32
Dołączył(a): 13 sie 2010, 20:50
Podziękował : 306 razy
Otrzymał podziękowań: 547 razy
Ranking: 2286

Re: www.chessarbiter.com

Postprzez kolokwium » 31 paź 2016, 16:00

Pisałem nie o aktywowaniu CAP 2010 (lub aktualizowaniu CAP 2016 z CAP 2010) lecz CAP 2016 :wall:

Pobierz CAP 2016 i sprawdź aktywację otrzymanym kluczem.
Kiedyś grałem dla kategorii, teraz dla przyjemności; sędzia szachowy FA Tomasz Ptaszyński mój blog
ObrazekPiszę poprawnie po polsku.
Avatar użytkownika
kolokwium
Moderator
 
Posty: 9144
Wiek: 53
Dołączył(a): 04 wrz 2006, 23:11
Lokalizacja: www.ChessArbiter.org
Podziękował : 2062 razy
Otrzymał podziękowań: 2190 razy
Ranking: 0
kurnik.pl: tpp
FICS: tepepe

Re: www.chessarbiter.com

Postprzez zulu » 05 sty 2017, 17:38

ŁowcaAndroidów napisał(a):Mam problem. Komputer przeszedł formatowanie dysku. Nie mogę znaleźć płyty instalacyjnej CA 2000.
Czy istnieje możliwość uzyskania dostępu do instalki bez konieczności zakupu nowego CA2016?

Numer licencji: Lic:0448

Najstarsza wersja chessarbitra sprzed 2010 nie miała hasła tylko indywidualnie była kompilowana dla każdego użytkownika.
Należało mieć zainstalowaną oryginalną wersję i następnie można było ją aktualizować. Ostatnia aktualizacja tej wersji chessarbitra to 4.28
chessarbiter pro zaczyna się od wersji 2 kończy na 4.28
chessarbiter pro 2010 zaczyna się od wersji 5.01 kończy na 5.49
chessarbiter pro 2016 zaczyna się od wersji 6.01
zulu
 
Posty: 124
Dołączył(a): 19 maja 2007, 15:28
Lokalizacja: Szczytno
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Re: www.chessarbiter.com

Postprzez Rafcik » 14 sty 2017, 09:15

Chciałbym importować dane z arkusza używając Importuj dane z XLS (MS Excel), niestety cały czas nie importuje mi daty urodzenia mimo, że robię plik dokładnie taki jaki jest w dokumentacji programu. Ktoś miał też ten problem i być może go rozwiązał?
"W konfrontacji strumienia ze skałą, strumień zawsze wygrywa - nie przez swoją siłę, ale przez wytrwałość." - Budda
Avatar użytkownika
Rafcik
Administrator
 
Posty: 2263
Dołączył(a): 10 wrz 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok
Podziękował : 106 razy
Otrzymał podziękowań: 390 razy
Ranking: 2268

Re: www.chessarbiter.com

Postprzez zulu » 19 sty 2017, 19:08

Rafcik napisał(a):Chciałbym importować dane z arkusza używając Importuj dane z XLS (MS Excel), niestety cały czas nie importuje mi daty urodzenia mimo, że robię plik dokładnie taki jaki jest w dokumentacji programu. Ktoś miał też ten problem i być może go rozwiązał?

Bo masz datę jako tekst w XLS (na pewno jest zuber - symbol minuty na początku w okienku-wierszu wprowadzania danych) a nie liczbę.
zulu
 
Posty: 124
Dołączył(a): 19 maja 2007, 15:28
Lokalizacja: Szczytno
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Re: www.chessarbiter.com

Postprzez kolokwium » 03 kwi 2018, 21:42

Strona CAP ma dla wielu osób (nie)przyjemne nowości:
[09.02.2018] Instrukcja obsługi i zmiany w serwisie
  • Opracowano instrukcję obsługi programu ChessArbiter Pro 2016 w wersji polskiej i angielskiej.
  • Aktualna instrukcja obsługi jest do pobrania wyłącznie w sekcji "Pobierz" serwisu.
  • Zakończono dystrybucję wersji archiwalnych programu (m.in. Chessarbiter Pro 2010)
  • Zakończono sprzedaż programów do obsługi turniejów warcabowych
  • Zakończono publikację wewnętrznego systemu rankingowego Chessarbiter

A wyszukiwarka turniejów nadal "do dupy".
Innego sloganu nie da się użyć aby okazać poziom serwisu i emocje użytkowników.
Kiedyś grałem dla kategorii, teraz dla przyjemności; sędzia szachowy FA Tomasz Ptaszyński mój blog
ObrazekPiszę poprawnie po polsku.
Avatar użytkownika
kolokwium
Moderator
 
Posty: 9144
Wiek: 53
Dołączył(a): 04 wrz 2006, 23:11
Lokalizacja: www.ChessArbiter.org
Podziękował : 2062 razy
Otrzymał podziękowań: 2190 razy
Ranking: 0
kurnik.pl: tpp
FICS: tepepe

Re: www.chessarbiter.com

Postprzez brelo » 03 kwi 2018, 22:23

Wiesz bo to jest teraz tak, że jest sobie jakiś kod, z tego co słyszałem mocno śliski i żeby go poprawić to trzeba wydać dużo kasy, bo programiści za darmo nie pracują a nowych funkcjonalności nie przybędzie. Z punktu widzenia "Product Ownera" czyli w tym przypadku PZSzachu to w sumie się nie opłaca, skoro ludzie i tak kupują produkt. Przyszłość będzie taka, że wszyscy przerzucą się na inny produkt, pewnie ten rozwijany przez Żyźniewskiego (sorry, taki nick wybrałeś xD) bo jest to produkt z widocznym supportem i widać, że jest rozwijany.
brelo umarł w Berlinie... zmartwychwstał jako stelmacz
Avatar użytkownika
brelo
 
Posty: 2678
Wiek: 25
Dołączył(a): 13 mar 2011, 21:42
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował : 21 razy
Otrzymał podziękowań: 533 razy
Ranking: 2000
kurnik.pl: lokog
FICS: Breloczek

Re: www.chessarbiter.com

Postprzez zulu » 10 kwi 2018, 13:40

kolokwium napisał(a):A wyszukiwarka turniejów nadal "do dupy".
Innego sloganu nie da się użyć aby okazać poziom serwisu i emocje użytkowników.

Strona ma kłopoty z kodowaniem i wyszukiwanie z nazwami zawierającymi ogonki nie działa.
Przy wyszukiwaniu pomijamy wyrazy z ogonkami, a w nazwach miejscowości piszemy najdłuższą część nazwy pomiędzy ogonkami.
Najlepiej jest przy wysyłaniu przynajmniej w samym okienku gdzie wybieramy województwo i wpisujemy miejscowość - podawać ją bez ogonków.
Taka informacja powinna znajdować się na stronie, ale widocznie Ci co wiedzą wychodzą z założenia, ze dla niekumatych to i tak nic nie da a tylko da więcej pytań i stąd więcej pracy.
Przełom roku udawało mi się obejść ręcznie edytując link i były turnieje z nowego roku.
Trzeba zażądać właściwy filtr do bazy niedostępny z interfejsu strony.
Np. wszystkie planowane do 2020:
http://www.chessarbiter.com/turnieje.ph ... l+turnieje
znak mniejszości podmienia się przy kopiowaniu na %3C

Wszystkie trwające i planowane w WM
http://www.chessarbiter.com/turnieje.ph ... l+turnieje

pozdrawiam
AG
zulu
 
Posty: 124
Dołączył(a): 19 maja 2007, 15:28
Lokalizacja: Szczytno
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Re: www.chessarbiter.com

Postprzez szalony_rzeznik » 03 wrz 2018, 18:47

Szukam instalki do ChessArbitra 5.49 (ostatniej wersji CAPro 2010). Byłbym wdzięczny za wysłanie, bo gdzieś posiałem, a przez stronę jest już niedostępna.
szalony_rzeznik
 
Posty: 306
Dołączył(a): 12 paź 2007, 10:31
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 7 razy
Otrzymał podziękowań: 168 razy

Poprzednia strona

Powrót do Strony szachowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość



REKLAMA

Gdy masz problemy z matma czasami najlepszym rozwiazaniem sa Korepetycje z Matematyki
Zadania Szachowe
cron