1. Zmiana stylu na forum. - moim zdaniem to priorytet. Forum nie zachęca aż tak bardzo grafiką. Proponuję zmienić na ten oto styl: http://twojestyle.pl/demo1125/index.php?s=55 - Saphic. Jest bardzo ładny, prosty i przejrzysty.
2. Doinstalowanie nowych modyfikacji z forum phpbb by przemo (www.przemo.org), - można by trochę "przebajerować forum" ale nie za bardzo. Moim zdaniem przydałaby się tabelka z najpopularniejszymi tematami (Last Popular Topics), Zliczanie użytkowników którzy byli w ostatnich 24h na forum (tu akurat mamy się czym pochwalić jako forum)
3. Grupa "Problemiści" - nie wiem jak to się powinno nazywać, ale chodzi mi o grupę, która będzie codziennie dodawać po kilka zadań (oczywiście w miarę możliwości, wystarczy nawet 1-3 dziennie).
4. Lepsza reklama - ja mógłbym zająć się reklamowaniem forum, mianowicie dodawaniem forum do toplist, wymienianie się linkami z serwisami szachowymi i reklamowaniem wszędzie gdzie się da. Musiałbym tylko mieć uprawnienia J. Admina aby móc dodawać linki w stopce.
To tyle, jak mi się coś przypomni to napiszę.
Jak już napisałem, priorytetem jest zmiana stylu, bo wtedy będzie można ruszyć z reklamą.