Jest różnica między szerzyć/propagować, a używać/stosować.rutra napisał(a):chciał szerzyć mowę nienawiści.

Moderator: kolokwium
Jest różnica między szerzyć/propagować, a używać/stosować.rutra napisał(a):chciał szerzyć mowę nienawiści.
kolokwium napisał(a):Kolłpbrzegu
rutra napisał(a):Tata pyta się córki jak było na lekcji szachów w szkole. Córka powiedziała, że bardzo fajnie, razem z koleżankom ubrały królówki w sukienki.
zulu napisał(a):Nie pisałem przed partią.
Pisałem przed rozpoczęciem partii.
kolokwium napisał(a):Bywa, że zawodnicy jadą z kilku miejscowości i z różnych przyczyn część może nie dojechać na mecz co może spowodować braku minimalnej liczby zawodników w drużynie
Zawisza7 napisał(a):Polecam również książke Tadeusz Czarnecki "Pułapki szachowe"
Na biblionetka ma 6/6
Wogóle dzięki książko Czarneckiego nauczyłem się matować
Nataniel998 napisał(a):Za czołem rozwiązywać zadania i wole zapytać od razu bo pewnie później o takim szczególe zapomnę .
kolokwium napisał(a):Teoretycznie "n-1".
Są przykłady z kurnik.pl, że się udaje. Jednak dobrze by było aby liczba zawodników była 3r > n > 5r. Wówczas nie powinno być błędów kojarzenia (za duża liczba rund) i wyniki nie będą wypaczone z powodu zbyt małej liczby rund.
kolokwium napisał(a):Czy mógłbyś wytłumaczyć co ci się nie podoba?
kolokwium napisał(a):Stanowiskp FIDE podane jestcw przepisach. To, że w materiałach są niedociągnięcia to wina osób przygotowujących materiały
kolokwium napisał(a):Rozumiem argentację sędziego. Zawpdnicy zapisywali się na cykl turniejów rozgrywanych wg przepisów 2017. Nie chce im zrobić niespodzianki.
kazema napisał(a):musisz tylko znalesc przeciwnika
ale sadze ze na ty form to nie problem
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość