Jak popatrzylem ile moj 24 core komop zuzywa pradu * okolo 700 W to mi sie odechcialo analizowac na nim szachy.Az sie kabel przepalil od tej mocy normalnie jednego dnia patrze komp sie nie wlacza,mysle co sie dzieje cos sie zesralo chyba ... przelaczam wtyczki i nagle slysze ss sss i dym leci z jednej wtyczki ,polecialem od razu korki wylaczyc zeby sie nic nie popalilo.
Znaczy sie nie jest to prawdziwy komp 24core ale podkrrecone na 4 Ghz stare 2 dual xeon x5670 na plycie evga sr2 to zre sporo pradu,Az kabel przepalilo normalnie zasilacz chieftec 1200W i wymienilem ten kabel bo sie przestraszylem ze komp sie spalil ... ale jednak nie.Dziala ale jadenak widac jakie obciazenie moca przy liczeniu 24 threads.
Zamiast liczenia tych wszytkich wariantow to juz lepiej sobie poogladac filmiki na youtube.
teoretycznie po wymianie tego kabla moglbym wlaczyc ten swoj komp na dobe z silnikiem Komodo 9.3 i napewno znajdzie tak dobre ruchy ze az no niewiem ... az mi sie nie pisac,Komodo na 24 core kompie znajduje dobre ruchy zwlaszcza z tablicami koncowek 6 bierkowymi ktore tez mam.
Sprzedac wam 6 bierkowe tablice koncowek SYZYGY? jak ktos nie ma jak sciagnac to moge mu sprzedac na pendrive albo na dysku ssd.
Jak ktos nie ma 6-man SYZYGY bo to chyba ze 160 GB zajmuje wiec ciezka sciagnac z sieci to niech mi wysle wiadomosc na PM.Moge mu wyslac na dysku SSD w cenie samego dysku moze z 5 zl za przegranie wezme.