www.chess.com

Moderator: redjok

Re: I forumowy turniej szachów korespondencyjnych

Postprzez kolokwium » 05 cze 2013, 19:25

Mi dzisiaj nie przyjmowało prawidłowego hasła. Dopiero po zresetowaniu mogłem wejść na serwer. Później był błąd :/
Kiedyś grałem dla kategorii, teraz dla przyjemności; sędzia szachowy FA Tomasz Ptaszyński mój blog
ObrazekPiszę poprawnie po polsku.
Avatar użytkownika
kolokwium
Moderator
 
Posty: 9189
Wiek: 53
Dołączył(a): 04 wrz 2006, 23:11
Lokalizacja: www.ChessArbiter.org
Podziękował : 2106 razy
Otrzymał podziękowań: 2220 razy
Ranking: 0
kurnik.pl: tpp
FICS: tepepe

Re: I forumowy turniej szachów korespondencyjnych

Postprzez zwariowany_mszak » 05 cze 2013, 19:34

Aha. Mnie często też wyskakuje jakiś błąd "gateway 503" czy coś takiego. Też irytujące i nie wiem skąd to.
"Cała radość życia w tworzeniu... Tworzyć znaczy zabić śmierć" Romain Rolland
Avatar użytkownika
zwariowany_mszak
Przyjaciel
 
Posty: 1207
Wiek: 34
Dołączył(a): 16 maja 2012, 13:04
Lokalizacja: Mokotów
Podziękował : 366 razy
Otrzymał podziękowań: 773 razy
Ranking: 1775
kurnik.pl: zwariowanymszak

Re: chess.com

Postprzez thinkerteacher » 05 cze 2013, 22:38

Oj Grzesiu, Grzesiu .... ;) :lol2:

zwariowany_mszak: post przez zwariowany_mszak » dzisiaj, 17:33
Temat: serwer

Wszystko jasne? :* :lol2: ;)
Jeśli komuś nie przeszkadza poziom wpisów, to zapraszam na bloga dla amatorów, fuszerów i lajkoników szachowych: http://beginnerchessimprovement.blogspot.com
Od 2015 roku w końcu definitywnie zakończyłem przygodę z szachami - please do not ask me why ;)
thinkerteacher
 
Posty: 5071
Dołączył(a): 23 sie 2011, 10:35
Podziękował : 8210 razy
Otrzymał podziękowań: 1114 razy
Ranking: 1000
FICS: NokiaTwenty

Re: chess.com

Postprzez zwariowany_mszak » 05 cze 2013, 23:10

yyy... jaki ser? :P
"Cała radość życia w tworzeniu... Tworzyć znaczy zabić śmierć" Romain Rolland
Avatar użytkownika
zwariowany_mszak
Przyjaciel
 
Posty: 1207
Wiek: 34
Dołączył(a): 16 maja 2012, 13:04
Lokalizacja: Mokotów
Podziękował : 366 razy
Otrzymał podziękowań: 773 razy
Ranking: 1775
kurnik.pl: zwariowanymszak

Re: chess.com

Postprzez chlewicki » 06 cze 2013, 00:57

Gram w symultanie na ślepo z GM Gariejewem. http://live.chess.com/live?v=20130605#g=530301586
"Jeśli chcesz zniszczyć człowieka, naucz go grać w szachy." - O. Wilde
Mnie, mimo krótkiej znajomości, zniszczyły życie. Jednak kocham je - nie ma prawdziwszego uczucia.
chlewicki
 
Posty: 1213
Wiek: 23
Dołączył(a): 03 kwi 2011, 15:04
Podziękował : 441 razy
Otrzymał podziękowań: 120 razy
Ranking: 1800

Re: chess.com

Postprzez rutra » 06 cze 2013, 01:30

GM Chlewicki nie zmarnuj tego!!!

GM Gareev - GM Chlewicki

1.c4 Nf6 2.Nc3 e6 3.e4 d5 4.e5 d4 5.exf6 dxc3 6.bxc3 Qxf6 7.Nf3 e5 8.Bd3 Bd6 9.Be4 Nd7 10.d4 O-O 11.c5 Be7 12.Bg5 Qe6 13.d5 Qg4 14.h3 Qxe4+ 15.Kf1 Bxc5 16.Qd2 Qc4+ 17.Kg1 f6 18.Be3 Bxe3 19.fxe3 Nc5 20.Kh2 Qd3 21.Qc1 Qxd5 22. Rd1 Qe4 23. Rb1 Nd3 24. Qd2 Bf5 25. Qe2 Nf4 26. Qf2 Nd3 27. Qe2 Rfd8 28. Nd2 Qc6 29. Nf1 Nc5 30. Qc4+ Kh8 31. Ra1 Be6 32. Qe2 Ne4 33. Rdc1 Bc4 34. Qg4 Nf2 35. Qh4 Nd3 36. Rcb1 Bd5 37. Ng3 Bxg2 38. Rg1 Bf3 39. Nf5 Qxc3 40. Rxg7 Qd2+ 41. Kg1 Qf2+ 42. Qxf2 Nxf2 43. Kxf2 Be4 44. Ng3 Kxg7 45. Nxe4 f5 46. Nc5 Rd2+ 47. Kf3 Kf6 48. Rf1 Rg8 49. Nxb7 e4+ 50. Kf4 Rdg2 0-1
Ostatnio edytowany przez rutra 06 cze 2013, 02:33, edytowano w sumie 2 razy
Avatar użytkownika
rutra
 
Posty: 6713
Wiek: 25
Dołączył(a): 14 maja 2009, 14:51
Lokalizacja: Leżajsk
Podziękował : 1634 razy
Otrzymał podziękowań: 2029 razy
Ranking: 1670

Re: chess.com

Postprzez chlewicki » 06 cze 2013, 02:27

"Jeśli chcesz zniszczyć człowieka, naucz go grać w szachy." - O. Wilde
Mnie, mimo krótkiej znajomości, zniszczyły życie. Jednak kocham je - nie ma prawdziwszego uczucia.
chlewicki
 
Posty: 1213
Wiek: 23
Dołączył(a): 03 kwi 2011, 15:04
Podziękował : 441 razy
Otrzymał podziękowań: 120 razy
Ranking: 1800

analiza

Postprzez ŁowcaAndroidów » 06 cze 2013, 10:40

Czy jest możliwość na darmowym koncie korzystać z opcji "analiza" podczas partii? Nie działa mi ta opcja.
"Jednym z najważniejszych elementów współczesnej strategii jest ograniczenie działania jednej z lekkich figur przeciwnika" A.K.
Avatar użytkownika
ŁowcaAndroidów
Moderator
 
Posty: 4075
Wiek: 32
Dołączył(a): 13 sie 2010, 20:50
Podziękował : 306 razy
Otrzymał podziękowań: 550 razy
Ranking: 2286

Re: chess.com

Postprzez chlewicki » 06 cze 2013, 14:58

Jest. Po kliknięciu na "Analyze" wyskakuje okno z szachownicą i możliwością przestawiania bierek. Możliwe, że Twoja przeglądarka blokuje wyskakujące okna. Spróbuj może użyć innej. Ja używam Firefox'a i działa bez zarzutu.
"Jeśli chcesz zniszczyć człowieka, naucz go grać w szachy." - O. Wilde
Mnie, mimo krótkiej znajomości, zniszczyły życie. Jednak kocham je - nie ma prawdziwszego uczucia.
chlewicki
 
Posty: 1213
Wiek: 23
Dołączył(a): 03 kwi 2011, 15:04
Podziękował : 441 razy
Otrzymał podziękowań: 120 razy
Ranking: 1800

Re: chess.com

Postprzez thinkerteacher » 06 cze 2013, 16:26

Trzeba dodać, że w tym momencie na chess.com w wersji darmowej nie można używać silników do analizy. Natomiast w płatnej można dowolnego. Ba! Nawet jest wskazane, aby w ten sposób polepszać swoje umiejętności! W końcu trening powinien dawać maksymalne korzyści, aby przygotować się, gdy nadejdzie prawdziwy test.
Jeśli komuś nie przeszkadza poziom wpisów, to zapraszam na bloga dla amatorów, fuszerów i lajkoników szachowych: http://beginnerchessimprovement.blogspot.com
Od 2015 roku w końcu definitywnie zakończyłem przygodę z szachami - please do not ask me why ;)
thinkerteacher
 
Posty: 5071
Dołączył(a): 23 sie 2011, 10:35
Podziękował : 8210 razy
Otrzymał podziękowań: 1114 razy
Ranking: 1000
FICS: NokiaTwenty

Re: chess.com

Postprzez kolokwium » 06 cze 2013, 17:18

Dzisiaj miałem już TO
502 Bad Gateway


A przed chwilą TO
WE'RE WORKING ON IMPROVING CHESS.COM!

Chess.com is temporarily unavailable as we're making upgrades and adding features and fixes.
We'll be back up in no time!

Click here to see if the site is back up!

In the meantime, try beating the computer below...
Kiedyś grałem dla kategorii, teraz dla przyjemności; sędzia szachowy FA Tomasz Ptaszyński mój blog
ObrazekPiszę poprawnie po polsku.
Avatar użytkownika
kolokwium
Moderator
 
Posty: 9189
Wiek: 53
Dołączył(a): 04 wrz 2006, 23:11
Lokalizacja: www.ChessArbiter.org
Podziękował : 2106 razy
Otrzymał podziękowań: 2220 razy
Ranking: 0
kurnik.pl: tpp
FICS: tepepe

Re: chess.com

Postprzez zwariowany_mszak » 06 cze 2013, 17:31

Aha, dokładnie to samo miewam. Najszybciej pomogło zrestartowanie kompa.
"Cała radość życia w tworzeniu... Tworzyć znaczy zabić śmierć" Romain Rolland
Avatar użytkownika
zwariowany_mszak
Przyjaciel
 
Posty: 1207
Wiek: 34
Dołączył(a): 16 maja 2012, 13:04
Lokalizacja: Mokotów
Podziękował : 366 razy
Otrzymał podziękowań: 773 razy
Ranking: 1775
kurnik.pl: zwariowanymszak

Re: chess.com

Postprzez fuszer » 06 cze 2013, 18:04

Zdziwiłbym się, gdyby restart kompa był rozwiązaniem problemu - być może zakończenie prac konserwacyjnych zbiegło się przypadkiem w czasie z ponownym uruchomieniem Twojego komputera. W takim przypadku zastanowiłbym się nad zagraniem w totolotka - bo to przecież też "wstrzelenie" się ze swoimi 6 liczbami w odpowiedni moment (chyba że nie masz ulubionych i grasz na chybił-trafił) :devil:

Co do błędu 502, to zastanawiałbym się nad ewentualnym restartem przeglądarki/wyczyszczeniem pamięci podręcznej. Przyczyną tego problemu może być niezgodność protokołu między klientem i serwerem (przy dodaniu nowych funkcjonalności jest to całkiem prawdopodobny scenariusz). Jeśli przeglądarka trzyma skrypty .js ze strony chess.com w pamięci podręcznej, to może używać jeszcze starego protokołu.
Całkiem możliwe, że przeglądarka odświeżyła sobie skrypty, gdy uruchomiłeś ją po restarcie komputera - ale mogłaby to równie dobrze zrobić, gdybyś ograniczył się do zamknięcia i ponownego uruchomienia samej przeglądarki.

Ten drugi komunikat świadczy już bezsprzecznie o trwających pracach konserwacyjnych po stronie serwera i tutaj nie pomoże nawet przeinstalowanie systemu operacyjnego - chociaż z racji długości trwania tego procesu większe jest prawdopodobieństwo, że zdążą zaktualizować serwer, zanim komp będzie gotowy do użycia :-P
fuszer
 
Posty: 1004
Wiek: 39
Dołączył(a): 25 wrz 2012, 19:13
Lokalizacja: Kraków
Podziękował : 238 razy
Otrzymał podziękowań: 926 razy
Ranking: 2096
kurnik.pl: fuszer
FICS: swirus

Re: chess.com

Postprzez zwariowany_mszak » 07 cze 2013, 15:38

Ten komunikat to mi się pojawia raczej od częstego otwierania szachownic z grą, a że aktualnie w turnieju trochę partyjek jest, to zdarza się przewijać tego dużo... i po jakimś czasie wyskakuje zamiast figurek ten błąd, który skutecznie restartem likwiduję. Czyli raczej tak naprawdę tu nie chodzi o prace konserwacyjne, tym bardziej że zaczynają się i kończą, gdy intensywnie otwieram strony chess.com :)
"Cała radość życia w tworzeniu... Tworzyć znaczy zabić śmierć" Romain Rolland
Avatar użytkownika
zwariowany_mszak
Przyjaciel
 
Posty: 1207
Wiek: 34
Dołączył(a): 16 maja 2012, 13:04
Lokalizacja: Mokotów
Podziękował : 366 razy
Otrzymał podziękowań: 773 razy
Ranking: 1775
kurnik.pl: zwariowanymszak

Re: chess.com

Postprzez Grem » 07 cze 2013, 17:30

zwariowany_mszak napisał(a):Ten komunikat to mi się pojawia raczej od częstego otwierania szachownic z grą, a że aktualnie w turnieju trochę partyjek jest, to zdarza się przewijać tego dużo... i po jakimś czasie wyskakuje zamiast figurek ten błąd, który skutecznie restartem likwiduję. Czyli raczej tak naprawdę tu nie chodzi o prace konserwacyjne, tym bardziej że zaczynają się i kończą, gdy intensywnie otwieram strony chess.com :)

Wina leży w tym że strona z partią nie załaduje się w pełni a my już chcemy wysłać posunięcie to wtedy wyskakuje błąd,niestety strony ładują się w wersji free wolniej ja uzywam opery z innymi miałem kłopot,to samo jest przy logowaniu trzeba nacianąć login po pełnym załadowaniu strony logowania bo nie przyjmuje,jak są prace koserwacyjne to się wyświetli odpowiedni komunikat.
Zarówno w wersji darmowej i płatnej regulamin nie przewiduje używania silników do gry i analizy chyba że są jakieś specjalne konta,nie można korzystać chyba jeszcze z tablic końcówek,inne poza tym dozwolone.
Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi - Napoleon Bonaparte
Avatar użytkownika
Grem
 
Posty: 416
Dołączył(a): 03 lut 2012, 14:24
Lokalizacja: pow.Lipsko
Podziękował : 115 razy
Otrzymał podziękowań: 214 razy
Ranking: 0
kurnik.pl: Gremar64
FICS: Gremar

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kafejki szachowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość



REKLAMA

Gdy masz problemy z matma czasami najlepszym rozwiazaniem sa Korepetycje z Matematyki
Zadania Szachowe
cron