PLAYCHESS www.playchess.com

Moderator: redjok

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

Postprzez matman » 03 wrz 2013, 09:47

Ja kupiłem Fritza 13 i niestety nie popatrzyłem na opakowanie na którym nic nie było napisane na temat długości Premium no i mam tylko miesiąc Premium.
Mam pytanie: mam konto na playchess które chcę przedłużyć i kupuję Fritza 12 to jak to zrobić? Zainstalować Fritza 12, aktywować go i następnie zalogować się do playchess za pomocą Fritza 12 używając dotychczasowego konta na playchess? Czy konto zostanie przedłużone?
matman
 
Posty: 464
Dołączył(a): 17 gru 2011, 12:23
Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 72 razy
Ranking: 0

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

Postprzez skoczek » 03 wrz 2013, 13:45

matman napisał(a):Mam pytanie: czy jak kupię np. Juniora 10 to będę mógł nim przedłużyć istniejące konto na playchess czy będę musiał założyć nowe konto?

Kiedyś pisałem do Chessbase, czy logując się przez Fritz 11 da się przedłużyć roczny dostęp kodem z Juniora 10 i odpisali, że raczej powinno się udać ;)
Czym obecnie logujesz się do Playchess?
skoczek
 
Posty: 86
Dołączył(a): 27 sie 2013, 12:32
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 68 razy
Ranking: 0

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

Postprzez matman » 03 wrz 2013, 13:54

Loguję sie za pomocą Fritza 11, Fritza 13 i programu z playchess.com
matman
 
Posty: 464
Dołączył(a): 17 gru 2011, 12:23
Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 72 razy
Ranking: 0

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

Postprzez skoczek » 03 wrz 2013, 14:22

Kupuję nowego Fritza, rejestruję i loguję się na istniejące konto, tak to chyba powinno wyglądać.
Ja tak przedłużałem (Junior 10 na Fritz 11).
Można ew. zapytać kogoś z obsługi (kolumna Ranking: Sysop lub Chessbase) po zalogowaniu na Playchess.
skoczek
 
Posty: 86
Dołączył(a): 27 sie 2013, 12:32
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 68 razy
Ranking: 0

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

Postprzez krzysio » 03 wrz 2013, 19:46

Nie trzeba rejestrować nowego Fritza a tym bardziej instalować go, z Fritzem dostaje się dwa kody aktywacyjne, jeden do Fritza a drugi do playchess, trzeba zalogować się na swoim koncie i podać kod aktywacyjny do playchess.
krzysio
 
Posty: 1350
Dołączył(a): 30 sie 2012, 21:01
Lokalizacja: Lipnica Wielka/małopolskie
Podziękował : 327 razy
Otrzymał podziękowań: 1006 razy
Ranking: 0

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

Postprzez skoczek » 03 wrz 2013, 20:12

krzysio napisał(a):Nie trzeba rejestrować nowego Fritza a tym bardziej instalować go, z Fritzem dostaje się dwa kody aktywacyjne, jeden do Fritza a drugi do playchess, trzeba zalogować się na swoim koncie i podać kod aktywacyjny do playchess.

Czyli tak jak mi odpisali z Chessbase - kod nie jest przypisany do programu i można go wykorzystać w innym z którego logujemy się do Playchess.
Ps. Z Fritz'em 11 miałem tylko jeden kod: "Klucz aktywacyjny".
skoczek
 
Posty: 86
Dołączył(a): 27 sie 2013, 12:32
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 68 razy
Ranking: 0

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

Postprzez matman » 03 wrz 2013, 23:16

krzysio napisał(a):Nie trzeba rejestrować nowego Fritza a tym bardziej instalować go, z Fritzem dostaje się dwa kody aktywacyjne, jeden do Fritza a drugi do playchess, trzeba zalogować się na swoim koncie i podać kod aktywacyjny do playchess.

Być może to o czym piszesz dotyczy Fritza 12. Z Fritzem 13 jest tylko 1 kod znajdujący się na okładce instrukcji obsługi i służy do aktywacji programu oraz daje miesiąc Premium dla nowo założonego konta. Gdybym się zalogował od razu na stare konto to prawdopodobnie byłoby przedłużone o miesiąc.
matman
 
Posty: 464
Dołączył(a): 17 gru 2011, 12:23
Podziękował : 51 razy
Otrzymał podziękowań: 72 razy
Ranking: 0

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

Postprzez krzysio » 03 wrz 2013, 23:30

Nie będę się sprzeczał teraz czy do Fritza jest jeden czy dwa klucze, konto playchess zakładałem na Fritz11 (na allegro sprzedawca mnie oszukał i wcisnął 30dniową wersję jako roczną) i tu były dwa kody, później kupiłem Fritza13 niestety pechowo z miesięcznym premium, po skończeniu pierwszych 30 dni wklepałem kod z Fritz 13, po skończeniu 30 dni premium z Fritz 13 kupiłem Fritz12 z rocznym kontem i wklepałem kod.
Czy instalowałem Fritz11 nie pamiętam, 13tkę na dwóch kompach a 12stki poza samym kluczem nie dotykałem.

edit
Nawet jeśli jest tylko jeden klucz to o ile dobrze pamiętam osobno aktywuje sie samego Fritza a osobno playchess.
krzysio
 
Posty: 1350
Dołączył(a): 30 sie 2012, 21:01
Lokalizacja: Lipnica Wielka/małopolskie
Podziękował : 327 razy
Otrzymał podziękowań: 1006 razy
Ranking: 0

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

Postprzez biniek » 01 paź 2013, 20:36

Dziś debiutuje przeglądarkowy klient do Playchess.
Na razie bez możliwości logowania.
Więcej na: http://www.chessbase.com/Home/TabId/211/PostId/4011364/new-playchess-on-the-web-011013.aspx
Avatar użytkownika
biniek
 
Posty: 160
Dołączył(a): 10 lut 2012, 21:06
Podziękował : 112 razy
Otrzymał podziękowań: 106 razy
Ranking: 0
kurnik.pl: biniek
FICS: biniek

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

Postprzez krzysio » 29 gru 2013, 21:42

Mam prośbę/szybkie pytanie - jeden z graczy sypał mi wyzwiskami jak głupi na playchess, to można jakoś zgłosić?
krzysio
 
Posty: 1350
Dołączył(a): 30 sie 2012, 21:01
Lokalizacja: Lipnica Wielka/małopolskie
Podziękował : 327 razy
Otrzymał podziękowań: 1006 razy
Ranking: 0

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

Postprzez skoczek » 31 gru 2013, 14:16

Spróbuj napisać do kogoś z obsługi (Sysop lub Chessbase).
skoczek
 
Posty: 86
Dołączył(a): 27 sie 2013, 12:32
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 68 razy
Ranking: 0

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

Postprzez biniek » 01 sty 2014, 12:32

W okienku czatu kliknij prawym przyciskiem myszy na użytkownika, powinna pojawić się opcja "zgłoś obraźliwe zachowanie".
Avatar użytkownika
biniek
 
Posty: 160
Dołączył(a): 10 lut 2012, 21:06
Podziękował : 112 razy
Otrzymał podziękowań: 106 razy
Ranking: 0
kurnik.pl: biniek
FICS: biniek

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

Postprzez Początkujący » 25 mar 2014, 04:11

Mam Pytanko czy na playchess można zrezygnować z gry przez zamknięcie okna? Zwykle nie gram na playchess tylko oglądam partie, więc się nie orientuje w etykiecie. Czy trzeba kliknąć "poddaj" partię. Chodzi o to, że nie widziałem wcześniej przycisku "poddaj" i wychodziłem przez zamknięcie stołu. Gdy straciłem hetmana zamknąłem okno i kliknąłem zrezygnuj. Pytanie dotyczy tego, czy mojemu przeciwnikowi naliczą punkty za takie moje zachowanie? Zamknąłem okno i kliknąłem "zrezygnuj". Potem gdy chciałem z nim rozegrać następną partię to on zamknął okno.
Avatar użytkownika
Początkujący
 
Posty: 255
Dołączył(a): 16 kwi 2012, 21:25
Podziękował : 47 razy
Otrzymał podziękowań: 36 razy
Ranking: 0

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

Postprzez krzysio » 22 gru 2015, 11:44

Przerabiał ktoś playchess pod linuksem? Przez przeglądarkę można ale interfejs jakiś taki dziwny, najchętniej to fritza bym postawił ale nie wiem czy to możliwe (przez emulator win?).
krzysio
 
Posty: 1350
Dołączył(a): 30 sie 2012, 21:01
Lokalizacja: Lipnica Wielka/małopolskie
Podziękował : 327 razy
Otrzymał podziękowań: 1006 razy
Ranking: 0

Re: PLAYCHESS www.playchess.com

Postprzez majsza » 22 gru 2015, 13:03

Na pewno jest możliwe postawienie Fritza 11 (kupiłem niedawno w biedronce za 9 zł) na Xubuntu 14.04 LTS ( a co za tym idzie na innych odmianach tego wydania). Wersja Wine to 1.7.55 z oficjalnego repozytorium Ubuntu.

Po instalacji używałem konta (dla playchess) utworzonego na Fritzie 10, który też miałem na Xubuntu. Czyli wychodzi na to, że można wykorzystać istniejące konto. Oczywiście pluje się teraz program o numer seryjny (bo czas minął), ale pełna funkcjonalność mnie nie interesuje. Do gry konto bez tych dodatków wystarcza.

Obrazek

Aha. Wine akronim rekurencyjny od ang. Wine is not an emulator. Ja bym określił Wine jako kawałki Windowsa udające Windowsa w Linuksie ;)
Krytyczne myślenie to myślenie o myśleniu, podczas którego myślisz, jak myśleć lepiej.
Roy Eichhorn
Avatar użytkownika
majsza
 
Posty: 192
Dołączył(a): 11 cze 2015, 12:14
Podziękował : 29 razy
Otrzymał podziękowań: 128 razy
Ranking: 0
FICS: majsza

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kafejki szachowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości



REKLAMA

Gdy masz problemy z matma czasami najlepszym rozwiazaniem sa Korepetycje z Matematyki
Zadania Szachowe