Problemy z ChessArbitrem Pro

Moderator: redjok

Re: Problemy z ChessArbitrem Pro

Postprzez AuroraBorealis » 27 lip 2016, 13:18

w koncu udalo sie sciagnac, bo strona zaczela dzialac. inne pytanie - czy moge pobrac listy rankingowe do CA na komputerze innym niz ten z CA?
AuroraBorealis
 
Posty: 1107
Dołączył(a): 08 sie 2012, 11:38
Podziękował : 99 razy
Otrzymał podziękowań: 281 razy
Ranking: 2120

Re: Problemy z ChessArbitrem Pro

Postprzez zulu » 28 lip 2016, 12:55

AuroraBorealis napisał(a):w koncu udalo sie sciagnac, bo strona zaczela dzialac. inne pytanie - czy moge pobrac listy rankingowe do CA na komputerze innym niz ten z CA?

Zapytaj GIODO
zulu
 
Posty: 101
Dołączył(a): 19 maja 2007, 14:28
Lokalizacja: Szczytno
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 14 razy

Re: Problemy z ChessArbitrem Pro

Postprzez kolokwium » 28 lip 2016, 13:54

Listę FIDE (wszystkie wersje) można. Co na to GIODO?
http://ratings.fide.com/download.phtml
Kiedyś grałem dla kategorii, teraz dla przyjemności; sędzia szachowy FA Tomasz Ptaszyński mój blog
ObrazekPiszę poprawnie po polsku.
Avatar użytkownika
kolokwium
Moderator
 
Posty: 8809
Wiek: 52
Dołączył(a): 04 wrz 2006, 22:11
Lokalizacja: www.ChessArbiter.org
Podziękował : 1844 razy
Otrzymał podziękowań: 2063 razy
Ranking: 0
kurnik.pl: tpp
FICS: tepepe

Re: Problemy z ChessArbitrem Pro

Postprzez AuroraBorealis » 30 lip 2016, 08:39

zulu napisał(a):
AuroraBorealis napisał(a):w koncu udalo sie sciagnac, bo strona zaczela dzialac. inne pytanie - czy moge pobrac listy rankingowe do CA na komputerze innym niz ten z CA?

Zapytaj GIODO



Komentarz bez sensu. To przez program jest ok i GIODO nie ma z tym klopotu, ale ta sama osoba bez programu sciagnac nie moze? ROTFL
AuroraBorealis
 
Posty: 1107
Dołączył(a): 08 sie 2012, 11:38
Podziękował : 99 razy
Otrzymał podziękowań: 281 razy
Ranking: 2120

Re: Problemy z ChessArbitrem Pro

Postprzez zulu » 30 lip 2016, 14:35

AuroraBorealis napisał(a):
zulu napisał(a):
AuroraBorealis napisał(a):w koncu udalo sie sciagnac, bo strona zaczela dzialac. inne pytanie - czy moge pobrac listy rankingowe do CA na komputerze innym niz ten z CA?

Zapytaj GIODO



Komentarz bez sensu. To przez program jest ok i GIODO nie ma z tym klopotu, ale ta sama osoba bez programu sciagnac nie moze? ROTFL

Skrót myślowy może być niezrozumiały.
Wolisz jako sędzia mieć bazę z pełną datą urodzenia, ale z ograniczonym dostępem, czy tez bazę z rocznikiem bez ograniczeń w dostępie i ręcznie uzupełniać i weryfikować dokładną datę urodzenia?
Inna sprawa co powinno się weryfikować i jak?
zulu
 
Posty: 101
Dołączył(a): 19 maja 2007, 14:28
Lokalizacja: Szczytno
Podziękował : 6 razy
Otrzymał podziękowań: 14 razy

Re: Problemy z ChessArbitrem Pro

Postprzez AuroraBorealis » 31 lip 2016, 10:24

Chodzi mi o to, ze i tak wystarczy miec chessarbitra zeby miec ta baze. To jest zadne zabezpieczenie danych osobowych.
AuroraBorealis
 
Posty: 1107
Dołączył(a): 08 sie 2012, 11:38
Podziękował : 99 razy
Otrzymał podziękowań: 281 razy
Ranking: 2120

Re: Problemy z ChessArbitrem Pro

Postprzez rutra » 22 sie 2016, 15:23

Chciałem dziś uaktualnić listę startową turnieju, który będę sędziował w tym tygodniu i program się wysypał (błąd 404). Wczoraj jeszcze wszystko działało. Odinstalowałem i zainstalowałem ponownie, ale dalej wyskakuje ten sam błąd.

Na pewno nie mam problemu z dostępem do internetu, bo jak widać piszę na forum :) Próbowałem też udostępnić internet z telefonu i dalej wyskakuje ten sam błąd. Na szczęście na innym laptopie program działa.

Co należy zrobić aby naprawić ten błąd?
Załączniki
cr.jpg
I kategoria (1660/1668/1489), I klasa sędziowska
Avatar użytkownika
rutra
 
Posty: 6463
Wiek: 23
Dołączył(a): 14 maja 2009, 13:51
Lokalizacja: Leżajsk
Podziękował : 1521 razy
Otrzymał podziękowań: 1788 razy
Ranking: 1660

Re: Problemy z ChessArbitrem Pro

Postprzez Rafcik » 22 sie 2016, 19:05

Zainstaluj jakiś program do monitorowania ruchu sieciowego (np. Fiddler) i sprawdź jakie połączenie chce nawiązać CAP z serwerem i zobacz jakie odpowiedzi dostaje.
"W konfrontacji strumienia ze skałą, strumień zawsze wygrywa - nie przez swoją siłę, ale przez wytrwałość." - Budda
Avatar użytkownika
Rafcik
Administrator
 
Posty: 2245
Dołączył(a): 10 wrz 2006, 07:22
Lokalizacja: Białystok
Podziękował : 88 razy
Otrzymał podziękowań: 368 razy
Ranking: 2268

Re: Problemy z ChessArbitrem Pro

Postprzez rutra » 22 sie 2016, 19:46

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Gdy otwieram program chessarbiter to nic się na tej liście nie wyświetla, a jak chcę aktywować CAP to wyskakuje błąd. Gdy otwieram stronę internetową chessarbitra to pojawia się takie coś:
Załączniki
cr.jpg
cr.jpg (103.93 KiB) Przeglądane 1628 razy
I kategoria (1660/1668/1489), I klasa sędziowska
Avatar użytkownika
rutra
 
Posty: 6463
Wiek: 23
Dołączył(a): 14 maja 2009, 13:51
Lokalizacja: Leżajsk
Podziękował : 1521 razy
Otrzymał podziękowań: 1788 razy
Ranking: 1660

Re: Problemy z ChessArbitrem Pro

Postprzez Rafcik » 23 sie 2016, 06:23

Odpalasz program, dochodzisz tak jak na twoim wcześniejszym zrzucie do ekranu aktywacji programu. Czyścisz sobie listę z Fiddlera dla ułatwienia. Następnie wpisujesz dane aktywacyjne i klikasz OK. Po tym pojawia się błąd 404. Wracasz do programu Fiddler i powinieneś mieć na liście zapytania jakie program CAP próbował wysłać do serwera CA. Pośród nich powinien być ten po którym jest błąd i wtedy będzie jasne w czym jest problem.
"W konfrontacji strumienia ze skałą, strumień zawsze wygrywa - nie przez swoją siłę, ale przez wytrwałość." - Budda
Avatar użytkownika
Rafcik
Administrator
 
Posty: 2245
Dołączył(a): 10 wrz 2006, 07:22
Lokalizacja: Białystok
Podziękował : 88 razy
Otrzymał podziękowań: 368 razy
Ranking: 2268

Re: Problemy z ChessArbitrem Pro

Postprzez rutra » 23 sie 2016, 11:22

Tak zrobiłem, ale na liście w programie Fiddler nic nie ma. Tak jakby CAP nie mógł się połączyć z internetem.
I kategoria (1660/1668/1489), I klasa sędziowska
Avatar użytkownika
rutra
 
Posty: 6463
Wiek: 23
Dołączył(a): 14 maja 2009, 13:51
Lokalizacja: Leżajsk
Podziękował : 1521 razy
Otrzymał podziękowań: 1788 razy
Ranking: 1660

Re: Problemy z ChessArbitrem Pro

Postprzez rutra » 24 sie 2016, 18:55

Zainstalowałem program na innym laptopie i uaktualniłem do obecnej wersji 6.02, i tam wszystko działa.

Z kolei na moim laptopie był (i jest) problem z drukowaniem bezpośrednio z programu (wyskakiwał błąd) a obecnie program (zainstalowany na nowo) pracuje w trybie demonstracyjnym. Gdy wpisuję klucz pojawia się wspomniany wcześniej błąd.
I kategoria (1660/1668/1489), I klasa sędziowska
Avatar użytkownika
rutra
 
Posty: 6463
Wiek: 23
Dołączył(a): 14 maja 2009, 13:51
Lokalizacja: Leżajsk
Podziękował : 1521 razy
Otrzymał podziękowań: 1788 razy
Ranking: 1660

Re: Problemy z ChessArbitrem Pro

Postprzez Rafcik » 24 sie 2016, 20:12

A może blokuje ci antywirus, czy jakiś firewall?
"W konfrontacji strumienia ze skałą, strumień zawsze wygrywa - nie przez swoją siłę, ale przez wytrwałość." - Budda
Avatar użytkownika
Rafcik
Administrator
 
Posty: 2245
Dołączył(a): 10 wrz 2006, 07:22
Lokalizacja: Białystok
Podziękował : 88 razy
Otrzymał podziękowań: 368 razy
Ranking: 2268

Re: Problemy z ChessArbitrem Pro

Postprzez rutra » 24 sie 2016, 21:36

Mam antywirusa ESET NOD32, ten sam na laptopie, na którym program działa. Kilka dni temu wszystko działało (w międzyczasie nie instalowałem żadnego Firewalla), problemy zaczęły się gdy utworzyłem turniej (po dwóch dniach program przestał działać).
I kategoria (1660/1668/1489), I klasa sędziowska
Avatar użytkownika
rutra
 
Posty: 6463
Wiek: 23
Dołączył(a): 14 maja 2009, 13:51
Lokalizacja: Leżajsk
Podziękował : 1521 razy
Otrzymał podziękowań: 1788 razy
Ranking: 1660

Re: Problemy z ChessArbitrem Pro

Postprzez utorer » 17 paź 2016, 13:32

Witam, mam mały problem, a mianowicie, na windowsie 7 CA Pro działało mi bardzo dobrze, ale po zaktualizowaniu do Windowsa 10, uruchamia się, ale gdy kliknę cokolwiek, to natychmiastowo się zawiesza i jest "brak odpowiedzi". Próbowałam przeinstalować, ale to samo. Włączałam w różnych trybach zgodności. Nie mam żadnego antywirusa.
Pozdrawiam :) Prywatnie zajmuje się takimi rzeczami jak rozliczenie PIT, księgowość, zwroty podatków.
utorer
 
Posty: 1
Dołączył(a): 17 paź 2016, 13:26
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Ranking: 0

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Programy i komputery szachowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość



REKLAMA

Gdy masz problemy z matma czasami najlepszym rozwiazaniem sa Korepetycje z Matematyki
Zadania Szachowe