Jak rozpoznac program?

Moderator: redjok

Postprzez pyetrek » 02 gru 2006, 22:35

Zółty kubraczek nie przystoi tak zacnemu rycerzowi jak Ty :-)
Dowiedz waleczny Demonie, że pomarańczowy godzien jestes nosić :!: :!: :!:
Avatar użytkownika
pyetrek
 
Posty: 737
Dołączył(a): 15 paź 2006, 14:49
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Postprzez demon_szybkosci » 02 gru 2006, 22:58

:arrow: Bez przysiadu nad ksiazka przez jakis miesiac albo 2mies, nie mam co marzyc o pomaranczy! Chyba, ze jako dodatek po przegranej partii :-P :lol:
demon_szybkosci
 

Postprzez dejwi_14dziurek » 03 gru 2006, 00:11

Widzę, że temat zszedł na "demoniczne kreacje" (które na pewno będą hitem w następnym sezonie mody :mrgreen:).

A ja zadam tylko takie pytanie, które jakoś mi w moim pierwszym poście umknęło... Co to !@#%^ za temat :?: :!: Temat powinien chyba definiować zawartość wątku w większym stopniu :evil:, by osoba klikająca nań wiedziała w co się pakuje :mrgreen:
Avatar użytkownika
dejwi_14dziurek
 
Posty: 112
Dołączył(a): 09 wrz 2006, 11:22
Lokalizacja: /home
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Postprzez pyetrek » 03 gru 2006, 00:52

:idea: To nie jest temat watku, tylko temat ankiety :!:
:!: , I szczerze mówiac nie liczyłem ,że rozwinie sie z tego dyskusja, poniewaz takowa juz ma miejsce w innym miejscu tego forum: :-D
Mimo wszystko podobnie jak wielu innych userów =, uwazam ,ze jest ona rzeczowa i każdemu z nas moze przyniesc troche korzysci :!:
:arrow: a to ,ze lubimy pożartowc to swiadczy tylko o tym ,ze potrafimy miec dystans do tego co robimy(piszemy) i nie uważamy tego za temat tabu :-P :mrgreen:
:arrow: w koncu wszyscy jestesmy amatorami (bez obrazy kogokolwiek) i dyskutujemy o szachach bo je po prostu lubimy. :-)
Avatar użytkownika
pyetrek
 
Posty: 737
Dołączył(a): 15 paź 2006, 14:49
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Postprzez hutek » 04 gru 2006, 08:17

Jeśliby ktoś mi powiedział, że gra programem lub wynikałoby to z jego statystyk i zaprosił mnie do grania partii, sam rozpieprzyłbym (jeśli to niestosowne słowo to inne: zmiażdzył) go moim programem i byłoby po Filipku dla tego buca :)
Jak raz grałem programem z innym programem, to po remisie z nim powiedziałem wszystkim ze to prog. On mówil, że ja jestem progiem i ludzie mnie wyzywali że grałem progiem a on niby Św. Aniołek , co za niesprawiedliwość ;(
Hey. Gram w szachy, pilke nozna i gry komputerowe, m.in. World of warcraft. Posiadam tam 63lvl Dwarfa Huntera oraz kilka bocznych, lecz dobrych postaci. Pozdrawiam wszystkich z małopolski i śląska.
Avatar użytkownika
hutek
 
Posty: 43
Dołączył(a): 28 sie 2006, 20:05
Lokalizacja: Olkusz
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Ranking: 0

Postprzez mrozik » 04 gru 2006, 09:18

hutek napisał(a): On mówil, że ja jestem progiem i ludzie mnie wyzywali że grałem progiem a on niby Św. Aniołek , co za niesprawiedliwość ;(

To się nazywa wolność słowa :lol: Ale po co się denerwować czymś takim, zmienić pokój i tyle...
mrozik
Administrator
 
Posty: 1732
Dołączył(a): 03 gru 2006, 16:16
Lokalizacja: Rabka/Kowalewo
Podziękował : 89 razy
Otrzymał podziękowań: 254 razy
Ranking: 2040

Postprzez need_for_speed » 25 sie 2007, 12:08

Przeczytałem wszystkie odpowiedzi i powiem szczerze NIGDY SIĘ TAK NIE UŚMIAŁEM . Programem typu aren z innym enginem grają debile które nie potrafią znaleźć auto pleya . Ja mam i używam . Na kurniku grałem 70partii i mam 1900+ , oczywiście mam porażki żeby zachować pozory gracza . NIE PRAWDA ŻE PROGRAMY ROBIĄ RUCHY W TYLE SAMO SEK . Mojemu auto pleyowi daje 3sek na ruch i jak zrobi ruch w 1sek to te 2 zostają mu na następny ruch i przy następnym ma 5sek na ruch i tak dalej ...

Pozdrawiam wszystkich kolegów grających Rybką 2.3.2a
need_for_speed
 
Posty: 1
Dołączył(a): 25 sie 2007, 11:58
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Postprzez redjok » 29 sie 2007, 17:15

need_for_speed napisał(a): Na kurniku grałem 70partii i mam 1900+ , oczywiście mam porażki żeby zachować pozory gracza


need_for_speed napisał(a):NIGDY SIĘ TAK NIE UŚMIAŁEM


To ja nigdy się tak nie uśmiałem hehe bo rzeczywiśćie trzeba być śmiesznym żeby grać kompem na kurniku.
Avatar użytkownika
redjok
Administrator
 
Posty: 3799
Wiek: 37
Dołączył(a): 09 wrz 2006, 16:52
Lokalizacja: Przeworsk
Podziękował : 383 razy
Otrzymał podziękowań: 462 razy
Ranking: 1800
kurnik.pl: redjok
FICS: redjok

Postprzez pyetrek » 29 sie 2007, 21:07

need_for_speed napisał(a):auto pleya . Ja mam i używam


Możesz opisać swoje odczucia i i satysfakcje wygrywania z przeciwnikiem przy pomocy autoplaya bo myślę ,że to coś podobnego do niezrozumiałego dla zdrowego człowieka podniecenia jakie osiąga ekshibicjonista pokazując "instrumenty" przechodniom.(ON TEŻ MA I UŻYWA ALE W NIECO INNY SPOSÓB) !! :mrgreen:
Jeśli kiedyś psychiatrzy zbadają twój i podobne do ciebie przypadki to pewnie go nazwą "zboczenie szachowe" !! !! :lol:
Avatar użytkownika
pyetrek
 
Posty: 737
Dołączył(a): 15 paź 2006, 14:49
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Witam

Postprzez Obi_mistrz » 27 wrz 2007, 22:21

Poszukuję osoby grające na kurnku za pomocą autopleya. Proszę się zgłaszać na PM jeśli ktoś ma odwagę.

Pozdrawiam
Obi_mistrz
 
Posty: 1
Dołączył(a): 26 wrz 2007, 17:51
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Boty szachowe

Postprzez NewBetterDay » 28 lip 2015, 21:51

Czy da się jakoś rozpoznać grę bota? Jest na to jakiś sposób?

Mój znajomy poprawił grę z masą niedokładności do gry perfekcyjnej w 4 dni i się zastanawiam, czy używał bota...
NewBetterDay
 
Posty: 1
Dołączył(a): 14 lip 2015, 13:47
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Ranking: 0

Re: Boty szachowe

Postprzez matman » 05 sie 2015, 22:22

Boty łatwo rozpoznasz po rytmie wykonywanych posunięć. Ten rytm jest bardzo sztuczny, jednostajny, pomiędzy czasami namysłu są niewielkie różnice. W przypadku człowieka są momenty dłuższego zastanawiania się ruchem i bardzo szybkie odpowiedzi w przypadku oczywistych wymian bierek.
matman
 
Posty: 462
Dołączył(a): 17 gru 2011, 11:23
Podziękował : 50 razy
Otrzymał podziękowań: 71 razy
Ranking: 0

Re: Boty szachowe

Postprzez Titrant » 13 sty 2017, 00:40

matman napisał(a):Boty łatwo rozpoznasz po rytmie wykonywanych posunięć. Ten rytm jest bardzo sztuczny, jednostajny, pomiędzy czasami namysłu są niewielkie różnice. W przypadku człowieka są momenty dłuższego zastanawiania się ruchem i bardzo szybkie odpowiedzi w przypadku oczywistych wymian bierek.


Tyle że programem nie trzeba grać cały czas. Można wspomagać się silnikiem w tylko w krytycznych pozycjach, w których ktoś nie wie jak grać. Czy można to rozpoznać?

Grając na kafejkach często widzę informację "gracz wyszedł" po czym po chwili wraca. Takie coś zawsze budzi moje podejrzenia, czy aby nie wspomaga się właśnie silnikiem, bo takie "wyjścia" zdarzają się co jakiś czas, często przy krytycznych pozycjach. Oczywiście ktoś może np. zmieniać sobie muzykę, ale takie zachowanie budzi podejrzenia.
"Powinieneś podążać za swoim własnym marzeniem - nie kogoś innego! Droga nigdy nie będzie prosta, ale powinieneś nauczyć się czerpać przyjemność z samej podróży"! Viswanathan Anand
Avatar użytkownika
Titrant
 
Posty: 110
Dołączył(a): 31 sty 2016, 20:03
Lokalizacja: łódzkie
Podziękował : 52 razy
Otrzymał podziękowań: 72 razy
Ranking: 1000

Re: Boty szachowe

Postprzez Athame » 13 sty 2017, 07:08

Titrant napisał(a):Można wspomagać się silnikiem w tylko w krytycznych pozycjach, w których ktoś nie wie jak grać. Czy można to rozpoznać?

Nie można. Oczywiście zakładam, że oszust jest cokolwiek rozgarnięty.

Titrant napisał(a):Grając na kafejkach często widzę informację "gracz wyszedł" po czym po chwili wraca.

To jest przykład braku rozgarnięcia. Niemal na 100% taki objaw świadczy o podglądzie pozycji w programie.
Athame
 
Posty: 94
Dołączył(a): 03 sty 2016, 11:53
Podziękował : 5 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy
Ranking: 1800

Poprzednia strona

Powrót do Programy i komputery szachowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości



REKLAMA

Gdy masz problemy z matma czasami najlepszym rozwiazaniem sa Korepetycje z Matematyki
Zadania Szachowe