Fritz 12

Moderator: redjok

Re: Fritz 12

Postprzez Początkujący » 21 kwi 2012, 12:51

edit: 12 w odróżnieniu od 11 daje też szachownicę rzeźbę 3d ale nie można w niej tak dostosowywać interfejsu jak w 11
Ostatnio edytowany przez Początkujący, 19 cze 2013, 01:37, edytowano w sumie 1 raz
Avatar użytkownika
Początkujący
 
Posty: 257
Dołączył(a): 16 kwi 2012, 21:25
Podziękował : 47 razy
Otrzymał podziękowań: 42 razy
Ranking: 0

Re: Fritz 12

Postprzez ziomekse » 01 cze 2012, 16:16

Czy we fritzu przy analizie partii jest opcja aby na bieżąco, po każdym ruchu program pokazywał nam ocenę pozycji? ( np. 0,31 -0,15) tak jak to np. było przy transmisji partii Gelfanda i Ananda
ziomekse
 
Posty: 161
Wiek: 26
Dołączył(a): 10 cze 2011, 09:30
Podziękował : 8 razy
Otrzymał podziękowań: 19 razy
Ranking: 0
kurnik.pl: ziom236
FICS: ziomeksee

Re: Fritz 12

Postprzez ŁowcaAndroidów » 01 cze 2012, 16:20

Nieskończona analiza. Wybierasz silnik jaki Cię interesuje i zabawa się zaczyna :)
"Jednym z najważniejszych elementów współczesnej strategii jest ograniczenie działania jednej z lekkich figur przeciwnika" A.K.
Avatar użytkownika
ŁowcaAndroidów
Moderator
 
Posty: 4138
Wiek: 34
Dołączył(a): 13 sie 2010, 20:50
Podziękował : 307 razy
Otrzymał podziękowań: 569 razy
Ranking: 2286
FICS: MlodyBog

Re: Fritz 12

Postprzez Horacy » 01 cze 2012, 18:36

Jesli ktos nie ma fritza to polecam darmową arene. Wystarczy wpisac arena chess w google i zainstalowac wersje 3.0 lub starszą.
Zabawa przednia. Chyba ze ktos ma kase i chce grac czynnie na playchessie to wtedy wiadomo jakiego dokonac wyboru ;)
Horacy
 

Re: Fritz 12

Postprzez Początkujący » 20 cze 2012, 21:01

post mi się powtórzył - skasowałem
Ostatnio edytowany przez Początkujący, 19 cze 2013, 01:39, edytowano w sumie 1 raz
Avatar użytkownika
Początkujący
 
Posty: 257
Dołączył(a): 16 kwi 2012, 21:25
Podziękował : 47 razy
Otrzymał podziękowań: 42 razy
Ranking: 0

Re: Fritz 12

Postprzez Początkujący » 21 cze 2012, 00:07

Ten kto miał problem z datą konta premium (01.01.1990) we fritzu 12. To piszcie do Techlandu, mnie i Jandinowi rozwiązano ten problem
Avatar użytkownika
Początkujący
 
Posty: 257
Dołączył(a): 16 kwi 2012, 21:25
Podziękował : 47 razy
Otrzymał podziękowań: 42 razy
Ranking: 0

Re: Fritz 12

Postprzez ancientrukh » 16 gru 2012, 14:30

Dzień dobry i pozdrowienia dla szanownych użytkowników forum Szachowe.pl, jestem nowo zarejestrowanym użytkownikiem. Mam pytanie dotyczące aktywacji załączonej do programu Fritz 12 rocznej subskrybcji premium na serwerze Playchess. Przepraszam z góry za "odkopywanie" niezbyt aktywnego już wątku, jednak wydawało mi się sensowniejsze aby zapytać tu aniżeli zakładać nowy temat.

Jeśli dobrze rozumiem, to numer seryjny Fritza jak i numer seryjny dający otrzymane wraz z Fritzem roczne członkostwo premium na Playchess to jeden i ten sam klucz. W związku z tym nasuwa się pytanie, czy ów roczny okres członkostwa premium na Playchess jest liczony

a) już od momentu podania klucza we Fritzu (w oknie proszącym o podanie klucza pojawiającym się przy pierwszym uruchomieniu) i aktywacji samego programu;

czy też

b) dopiero od momentu utworzenia i aktywowania konta na Playchess, ewentualnie po powtórnym podaniu klucza (jeśli takowe ma miejsce) specyficznie w celu aktywacji subskrybcji Playchess.

Dziękuję z góry za odpowiedź!
ancientrukh
 
Posty: 17
Dołączył(a): 16 gru 2012, 14:06
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 8 razy
Ranking: 0

Re: Fritz 12

Postprzez litez » 06 cze 2013, 16:05

chlewicki napisał(a):Szachy to bitwa między ludźmi. Komputer gra w najlepsze ruchy. Nie w szachy.

Hangagod napisał(a):No w Chessmasterze świetnie to sobie obmyślili. Poza tym tamte boty czasem popełniają "ludzkie" błędy, grając wątpliwe ruchy. Mają określone słabości, przez co człowiek nie czuje krzemu w powietrzu, dlatego gra bardziej wyluzowany - czyli lepiej

Fritz 12 również posiada dobre rozwiązanie: SZKOLENIE - SPARING. W tej opcji program gra dobre szachy, ale czasami popełnia specjalnie błędy taktyczne :) Wtedy pod szachownicą zapala się czerwono światło, które oznacza, że Fritz popełnił błąd taktyczny, który możemy natychmiast wykorzystać na naszą korzyść. Bardzo ciekawy tryb, polecam :D
Avatar użytkownika
litez
 
Posty: 18
Dołączył(a): 07 lip 2010, 14:39
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Re: Fritz 12

Postprzez Początkujący » 19 cze 2013, 01:24

Mam pytanie jeśli ktoś ostatnio kupował w tym sklepie fritz 12
http://muve.pl/pc/symulacje/fritz-12-pc-pl/5982

Czy wersja z tego sklepu aktywuje klucz premium na 1 rok czy tylko na 30 dni. Skończyła mi się wersja Premium 12 i zastanawiam się nad kupnem ponownym. Wcześniejsza 12 ze strony techlandu (kupowana rok temu) dawała klucz premium na 1 rok, nie wiem czy to jest ta sama.
Pozdrawiam - i dzięki za odpowiedzi
Avatar użytkownika
Początkujący
 
Posty: 257
Dołączył(a): 16 kwi 2012, 21:25
Podziękował : 47 razy
Otrzymał podziękowań: 42 razy
Ranking: 0

Re: Fritz 12

Postprzez biniek » 19 cze 2013, 21:47

Jeśli chodzi Ci tylko o przedłużenie konta na playchess, to tą wersję sprawdziłem i w moim przypadku zadziałała bez problemu
http://allegro.pl/tg-fritz-11-szachowy-arcymistrz-sklep-i3337159868.html
ale uwaga, jako przedłużenie standardowego konta playchess, ty natomiast piszesz o wersji premium.
Powiem tyle, żadna wersja pudełkowa z którą się spotkałem nie dawała dostępu premium, więc może zaszło nieporozumienie?
Standardowy dostęp do playchess w zupełności wystarcza by grać i obserwować rozgrywane na serwerze partie. Dostęp premium umożliwia śledzenie dodatkowych kanałów, np. "komentarzy na żywo". Jeśli chodzi Ci tylko o dostęp standardowy, zakup podany w linku powyżej powinien załatwić sprawę:)
Avatar użytkownika
biniek
 
Posty: 161
Dołączył(a): 10 lut 2012, 21:06
Podziękował : 112 razy
Otrzymał podziękowań: 109 razy
Ranking: 0
kurnik.pl: biniek
FICS: biniek

Re: Fritz 12

Postprzez Początkujący » 20 cze 2013, 17:20

Mój fritz 12 ma na pudełku napisane: rok członkostwa Premium na playchess, i Premium mi działało przez rok. stąd pytanie gdzie mógłbym znaleźć drugi egzemplarz owego fritza. Będę chyba musiał się pofatygować z pytaniem do sprzedawcy. O tej wersji 11 słyszałem (chyba musi to być Premierowa okazja aby działało zwykłe członkostwo przez rok)
Avatar użytkownika
Początkujący
 
Posty: 257
Dołączył(a): 16 kwi 2012, 21:25
Podziękował : 47 razy
Otrzymał podziękowań: 42 razy
Ranking: 0

Re: Fritz 12

Postprzez majkaaa9 » 09 lip 2013, 17:49

U mnie sytuacja z Fritz-em 12 i playchess-em wygląda podobnie :(
majkaaa9
 
Posty: 4
Dołączył(a): 14 maja 2013, 10:51
Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Ranking: 0

Re: Fritz 12

Postprzez Początkujący » 24 lip 2013, 17:19

Dowiedziałem się pytając sprzedawcy Fritz 12 z muve.pl niestety daje tylko członkostwo Premium na 1 miesiąc
Avatar użytkownika
Początkujący
 
Posty: 257
Dołączył(a): 16 kwi 2012, 21:25
Podziękował : 47 razy
Otrzymał podziękowań: 42 razy
Ranking: 0

Re: Fritz 12

Postprzez matman » 02 wrz 2013, 20:27

To jak to w końcu jest z tym członkostwem skoro na pudełku wyraźnie jest napisane że dają rok Premium?
matman
 
Posty: 485
Dołączył(a): 17 gru 2011, 12:23
Podziękował : 58 razy
Otrzymał podziękowań: 76 razy
Ranking: 0

Re: Fritz 12

Postprzez Początkujący » 23 mar 2014, 12:10

Nie każdy ma na pudełku napisane Premium na rok.
Jakby ktoś chciał mieć mówione ruchy w polskim fritzu 11, 12 do szachownicy Dgt - przydatne też przy uczeniu się pól na pamięć - dodaje pliki dźwiękowe z Shreddera 11 - gdyż polski wydawca w Win 7 niezaimplementował ich we Fritzu, mi działają z polskim Fritzem 12 i 11 - są to tylko pliki dźwiękowe wav - angielskie. Nie mam pojęcia czy bez Shreddera działają, ale we Fritzach z zainstalowanym Shredderem wszystkie dźwięki wav działają. Należy podmienić folder Sounds lub wkleić go obok folderu Music - tam gdzie mamy zainstalowany program.
Forum nie pozwala dodawać rozszerzeń zip.001 więc zmieniłem nazwę na 01.zip. Należy zmienić nazwy Sounds010.zip na Sounds.zip.010 itd a Sounds01.zip na Sounds.zip.001, Sounds.zip.002 itd. i wypakować

Jako że można dodawać tylko 10 załączników po 750kb - ostatnie dwa będą w nowym poście.

Pozdrawiam
Załączniki
Sounds010.zip
(750 KiB) Pobrane 238 razy
Sounds09.zip
(750 KiB) Pobrane 238 razy
Sounds08.zip
(750 KiB) Pobrane 236 razy
Sounds07.zip
(750 KiB) Pobrane 231 razy
Sounds06.zip
(750 KiB) Pobrane 239 razy
Sounds05.zip
(750 KiB) Pobrane 239 razy
Sounds04.zip
(750 KiB) Pobrane 228 razy
Sounds03.zip
(750 KiB) Pobrane 240 razy
Sounds02.zip
(750 KiB) Pobrane 241 razy
Sounds01.zip
(750 KiB) Pobrane 226 razy
Ostatnio edytowany przez Początkujący 23 mar 2014, 14:32, edytowano w sumie 5 razy
Avatar użytkownika
Początkujący
 
Posty: 257
Dołączył(a): 16 kwi 2012, 21:25
Podziękował : 47 razy
Otrzymał podziękowań: 42 razy
Ranking: 0

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Programy i komputery szachowe

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości



REKLAMA

Gdy masz problemy z matma czasami najlepszym rozwiazaniem sa Korepetycje z Matematyki
Zadania Szachowe